To be or not be selfish?

Igår kom jag på hur självisk jag kan låta, och jag menar faktiskt också här på bloggen. Kanske är det bara min stil att skriva utifrån mitt eget perspektiv och om mig när jag skriver hela tiden "jag, jag, jag". Men det var aldrig meningen att vara självisk och egocentrisk. Jag önskar jag var bättre på att uppmuntra andra.
 
Vet ni? Jag drömde en dröm på natten för ett tag sen. Kanske var det instruktioner jag fick genom den. Det var så här: jag blev arg på en man som skulle hjälpa mig främja min musik men han hade inte gjort ett bra jobb. Men plötsligt ångrade jag mig och började uppmuntra honom istället.
 
Så där har vi kanske något att tänka på. Istället för att var så själviska borde vi se andra människor också.
Men så är det inte hos er, utan den som vill vara störst bland er skall vara de andras tjänare, och den som vill vara främst bland er skall vara allas slav. Ty Människosonen har inte kommit för att bli betjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många."* - Markusevangeliet 10:43-45


Kommentarer
Postat av: Alice

Ja det är verkligen supersnyggt!
Var tvungen att köpa många silverringar och guldringar bara för att det är så snyggt!

2014-09-23 @ 09:22:06
URL: http://alicelarsdotter.blogg.se
Postat av: Boel

Bra skrivet :)

Sv: Samma här ^^

2014-09-23 @ 09:30:50
URL: http://boelish.blogg.se
Postat av: Mia

Ja det gör du rätt i! Nutellabullar är så mycket godare, älskar det :D Jag behöver inte baka till kanelbullensdag eftersom jag bakade14 september när jag fyllde år, så jag har ännu kvar bullar. :)

2014-09-23 @ 10:53:13
URL: http://miizing.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV : Visst är det smarrigt :) En bra start på dagen!

Jag tror det lätt blir så på bloggen, för där har vi oss själva, och vårt liv, i fokus. Jag tycker inte det är fel, bara man inte tar med sig för mycket sånt i verkliga livet :)

2014-09-23 @ 10:59:20
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: OLIVIA

Bloggen handlar ju oftast om en själv och då kan det låta så, men alla är nog medvetna om det så ingen tänker nog på de. Iallfall inte jag :)

sv: åh ja absolut,tusen tack!
kram♥

2014-09-23 @ 12:03:18
URL: http://olivialice.se
Postat av: Petra

sv det är också mysigt hödten är så himla mysig med alla färgerna :)

2014-09-23 @ 14:43:51
URL: http://brunetpetra.blogg.se
Postat av: Petra

det är också mysigt hösten är så himla mysig med alla färgerna :)

2014-09-23 @ 14:44:05
URL: http://brunetpetra.blogg.se
Postat av: Sofie♥

Det är ju ändå våra egna bloggar vi bloggar på, och dom handlar ju oftast om en själv så det är lätt hänt det kan bli mycket "jag jag jag". Men det är inget fel med det enligt mig :)

2014-09-23 @ 17:52:14
URL: http://sofieiistheking.blogg.se
Postat av: Erika

Man ska ju absolut bry sig om sig själv, men givetvis om andra också :)

2014-09-23 @ 18:16:39
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Erica

Jag kan nog också känna, när jag väl tänker efter, att jag är alldeles för självisk många gånger. Nu tänker jag rent allmänt, i vardagen.
Men just på bloggen, som jag ser att andra har kommenterat också, så handlar åtminstone min blogg mycket om just mig och mitt liv. "The story of my life" är till och med en underrubrik på bloggen och jag ser den många gånger lite som en offentlig dagbok. Så då tycker jag inte att det blir riktigt samma sak. Visst skriver jag uppmuntrande saker ibland med. Citat, lovsånger nån gång, kristna inlägg ibland och lite annat med som är till för att nå ut och så. Men i stort så är det ju min vardag det handlar om. Så om du skriver om dig och känner att det blir "jag, jag, jag" så kanske det inte alltid behöver vara negativt? Det kanske till och med kan vara så att det du skriver om dig och ditt liv kan uppmuntra någon annan även när du kanske inte ens tänker det? Sen tycker jag att du har väldigt mycket i bloggen som är utåtriktat också, som är direkt för att nå ut om evangeliet, så jag skulle verkligen inte säga att din blogg som helhet är bara om dig och bara egocentrerad, för så är det verkligen inte. ;)

2014-09-23 @ 20:09:12
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Anders

Att vara personlig är inte nödvändigtvis detsamma som att vara självisk. Om du aldrig skrev "jag" i din blogg skulle den kanske inte vara lika personlig.

Svar: Ja, men fortfarande. Finns olika sätt att skriva på. Jag kan berätta, men avsluta med något som skrivs även till andra där ute :) då får man också närmare kontakt med läsarna. Jag saknar det faktiskt.
Liene Svärd

2014-09-23 @ 21:28:55
Postat av: Mirjam Wallmark

Fin bild!

2014-09-23 @ 21:32:02
URL: http://mirjamwallmark.blogg.se/
Postat av: Kimmey ~ Kung varje dag

Så fin bild!

2014-09-23 @ 21:44:44
URL: http://bimbolie.blogg.se
Postat av: chris

Bra skrivet! Åh nej jag ser dig inte som självisk på din blogg. Du delar ju med dig av dina åsikter som ibland hjälper andra att tänka om lr förstå och du ger tips och inspiration :)

2014-09-23 @ 23:47:43
URL: http://chriisss.blogg.se/
Postat av: Pauline

vilken underbar bild!

2014-09-24 @ 08:23:30
URL: http://lillafrokenhurtig.se
Postat av: mamma till william o wilma

Ha en fin onsdag..kram

2014-09-24 @ 08:27:25
URL: http://blondis81.blogg.se
Postat av: Emilia

Jag har också känt den senaste tiden att jag kan vara väldigt självisk. Det är inte speciellt kul att inse att jag är det heller. Men jag tror ändå att när man inser det så kan man förbättra sig själv med hjälp av Jesus. Han kan både inspirera och hjälpa :)
Och nej, jag tycker inte du låter självisk. Du skriver ur ditt perspektiv, dina tankar, dina erfarenheter. Själviskhet och personlig erfarenhet/tankar är inte samma sak. Så oroa dig inte för det :)

sv. Det har du helt rätt i! Jag har faktiskt inte tänkt så förut - att kärleken är det enda som kan återupprätta det. Tack!

Jag tog det som tröst och uppmuntran :) Det är väldigt skönt att veta att morfar har en tro, och en stark sådan. Det gör allt mycket lättare. Det ger mig hopp om att han kommer komma till Guds rike och att jag förhoppningsvis får träffa honom där en dag. Det gör allt så mycket lättare att veta att morfar har en tro på Jesus istället för att inte veta överhuvudtaget vad som sker efter döden. Vad jag menar är att ifall vi inte alls hade en tro på Gud utan var ateister.

Tack så mycket :) Jag har inte heller alltid varit så bra på att uppmuntra. Speciellt när det har varit saker som jag själv varit tveksam till. Då är det nog lätt att man också bli kritisk..

2014-09-24 @ 12:52:03
URL: http://dailyloved.blogg.se
Postat av: Olivia

Jag har också samma problem..

2014-09-24 @ 16:59:56
URL: http://www.solglans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

liene.blogg.se
RSS 2.0