Rosornas stad, Fiskargränd

Idag har Almedalsveckan i Visby börjat och jag ska dit också fast helst av allt skulle jag vilja stanna hemma och blogga för jag har fått så många teman som jag vill skriva om. Tappade lite lusten redan igår att åka iväg och vara mötesvärd på Frälsninsgarmén. Kanske inte riktigt min grej trots allt, om ens lite, och därför blev jag lite orolig igår över hur jag kommer fixa allt men tänkte att jag kan lämna över alla de där tankarna till idag istället. Jag ska dit ändå för jag lovade ju hjälpa till och för att jag är lite nyfiken på vilka frågor de kommer ta upp där. Får ta dagen som den kommer helt enkelt och se hur min inställning utvecklas under dagen för nu kommer jag ju i alla fall ge det en chans.
 
Bilderna är förresten från Fiskargränd i Visby. Den vackraste gatan, iaf enligt mig, i stan om ni undrar. Lite ironiskt att den heter Fiskargränd när man bara ser en massa rosor när man kommer dit. Så klart är det ju Rosornas stad och inte något annat. Tänker faktiskt lite om himmelriket när jag ser sådan här skönhet.

Villfarelser i kyrkor och idoldyrkan

Det här är anlednigen varför kyrkor inte räcker för mig. Jag kan nästan säga att på senaste tiden har jag en hatkärlek till kyrkan. Jag älskar människorna, men jag hatar systemet, traditionerna och jag trivs inte riktigt med uppbyggnaden av gudstjänsten. Något saknas där. Känner det mer och mer. Det kan finnas individer som verkligen går i Helig Ande, men det är svårt att finna en kyrka där alla är väldigt nära Gud och uppmuntrar dig samma.
 
Och det här (bilden nedanför) har jag tänkt på redan ett tag. Hur lika det ser ut när man böjer sig inför en Maria staty eller gjuter en Jesu staty. Vad finns det för skillnad? Man måste se hur det ser ut från sidan för att förstå att bägge handlar om idoldyrkan. Därför har jag inte ens ett altare hemma där jag ber. Jag tror ju på att altaret finns nu i mitt hjärta, då templet som en gång byggdes för förbundsarken och för att Gud skulle bo där var bara en skugga för det templet som vi har idag och det är vår kropp och det få ni förklarat HÄR i videoformat. Men Guds Ande bor så klart inte i oss om vi själva inte släpper in Honom. Alla är skapade till Guds avbild men bedra er inte, Helig Ande är något man tar emot som troende på Jesus och beviset för det borde vara att man blir en ny skapelse.

Your love keeps me alive like the warmth of the sun, without it I'd wither and die like flowers when winter's begun

Så tacksam för ännu en dag som jag kan få leva här på jorden. Det kommer bli en bra dag idag! Jag önskar er alla en bra dag!

liene.blogg.se
RSS 2.0