Tankar och bilder och predikningar

Himlen var så vacker idag.
 
Åkte idag en timmes bussresa, som kostar 52 kronor efter rabbat, till studion på Hansa och gjorde bara ett till spår med circa 2 takter piano i en av mina låtar, och sedan åkte hem med en timmes buss för samma peng. Kom på att det blir väldigt dyrt i längden att åka buss. Bättre att köpa en månads kort för då slipper man betala över 1000 kronor för bussen varje månad. Men jag upplevde faktiskt att den där bussresan var skön oh behövlig, särskilt efter Iphonens batteri hade dött. Jag brukar ha svårt för att hålla mina tankar i fokus utan musik i bakgrunden, men den här gången gick det faktiskt bra. Fridfullt. Sen så kom jag på att det är bara jag och Gud och mina tankar. Man känner sig rätt påkommen i sådana där tillfällen, haha, på samma gång som det är just då man verkar komma närmare Gud. Man inser vem man pratar med i tankarna. Man inser att han är faktiskt väldigt verklig och närvarande i allt.
 
Så idag har det varit fridfullt. Efter några extrema veckor när allt var kaos i mitt huvud. Det började någonstans med att några personer tyckte annorlunda än jag, och då började jag ifrågasätta en sak som jag trodde på angående frälsningen. Förlorade marken under mig ett tag. Men jag ville ju också se om det dem sa stämde, och om det var bara jag som hade fel.
 
Sen lyssnade jag på Paul Washer på youtube. Han har väldigt bra predikningar. Sen så lyssnade jag på ännu fler undervisningar, och jag hade aldrig förut tänkt på vissa saker som hon, en annan person sa. Sådana undervisningar kan jag aldrig få nog av. Känner mig som hemma när jag lyssnar.
 
Om ni vill lyssna, och se att det verkligen är sant det dem säger. Här är det äkta evangeliet. Jag vill tipsa om länkarna nedan.
 
Samma evangelium som kan rädda, kan också helga.

Varför ha alla dessa onda tankar?

Jag undrar. Varför ha elaka tankar om människor? Till exempel om en person kollar på dig lite snett, eller om någon person gör något och på ett sätt som irriterar dig.
 
Du kanske tror att du måste ändra på ditt tankesätt på egen hand, men nej, för om du tror på Jesus så kan han göra dig ny och han kan göra dina tankar nya. Det enda du behöver göra är vara villig.

Min mammas dröm

För ett tag sen hade min mamma en dröm. Jag försökte hitta den på hennes facebook, men nu så hittade jag inte den så jag får försöka berätta den utifrån mitt minne. Gör kanske justeringar i texten sen för korrigerings skull.
 
Hon gick på en slätt eller äng och var ganska inne i sig själv, men när hon lyfte blicken och såg sig omkring såg hon att himlen var mycket högre än den vanligen är och hon såg flera stycken vita moln som såg ut som eller liknande trumpeter. Molnen var jättehöga. Hon blev rädd.
 
När jag hörde henne berätta drömmen visste jag på en gång att den är från Gud. Den vill säga något om domen, och att vi är så själviska och ser därför inte vad som sker runtomkring oss.
 
Själv hade jag också en dröm, men däremot vet jag inte om den kommer från Gud. Jag såg fruktansvärda tornados, virvelvindar eller vad dem heter. Men ja, med den drömmen vet jag inte.
 
En sak är säkert som jag tolkar utifrån mammas dröm, att det kommer en dom. Det kommer något som vi inte är förberedda på.

liene.blogg.se
RSS 2.0