Castles down

Why are our castles down?
Even if they stand they're never hight enough
Where is our everything?
if we can create anything.

Memmories and lessons

Jag minns när jag gick i lågstadiet i skolan och sökte uppmärksamhet av de populära tjejerna och ville vara som dom.
Jag minns en annan gång när jag för första gången var en i tjejgänget. Jag brukade nästan alltid gå runt ensam så det kändes som en stor ära att tillhöra tjejgänget. Fast jag var ett år äldre än dom såg jag upp till dom och försökte passa in hos dom. Att gå arm i arm med dom kändes som att skryta.
 
När jag ser tillbaka på mig själv ser jag hur beroende jag var av att passa in, att höra till de andra och att vara som dom, annars hade jag dålig självkänsla. Det var ändå något jag själv valde, eller kanske beror det på min personlighet.
 
Konstigt nog vände allt det. Jag valde att vara ensam, tog avstånd från all falskhet. Jag valde att vara individen, den som sticker ut. Jag valde att vara konstig och annorlunda.
 
Vad lärde jag mig? Att det finns ingen person som du behöver se upp till, att det inte finns något fel med att vara den utstötta och att det inte finns något fel med att vara annorlunda och kallas för konstig av andra.
 
Jag tänker också på att de tjejerna jag såg upp till kanske inte ens var medvetet populära. Det kanske var bara mina egna ögon som valde se det.
 
Idag kan jag faktiskt småfnissa över det.
 
Jag hoppas denna text ger er något gott.

liene.blogg.se
RSS 2.0