En kung som ägde mycket men såg allt det som fåfänglighet

Minns ni när jag skrev det här inlägget? nu skriver jag en typ fortsättning.
 
Min favoritberättelse ur bibeln är om en kung som provade allt i livet för att se vad som är bra för människan att göra alla sina dagar här på jorden. Han ägde mer än någon hade gjort före honom. I alla fall i staden. Han byggde sig hus, trädgårdar och planterade alla slags fruktträd. han ägde vingårdar och han njöt av vinet. Allt hans ögon begärde tog han. Han vägrade inte sig något som hans hjärta önskade. Han hade manliga och kvinnliga tjänare. Han hade många vackra kvinnor omkring sig. Men efter han hade byggt upp allt och provat allt såg han att all möda var fåfänglighet. Om skrattet sa han galenskap, och nöje är fåfängligt och glädje - vad får man ut av det? Så som det går dåren, går det även för den vise. Alla möter en och samma öde. Efter några generationer är bägge av dem bortglömda. Vad kan man ta med sig av det man gjort och byggt upp? Det finns inget annat bra för oss än att äta, dricka och vara glada. Ta allt vi bara kan, och konsumera allt vi kan. Men om man aldrig känner sig fylld efteråt finns det ju ingen mening med att äta, dricka och roa sig. Allt rinner ut i sanden.
 
Man kan tänka sig att han var bara deprimerad. Dels var han det, men jag tror att han kände så och kom till den slutsatsen för att han hade fått mycket vishet.
 
Jag har också varit där. Den boken, Predikaren, var en av de fösta som jag läste ur bibeln. Jag tror att Gud ville visa mig att bibeln är mycket mer relaterad till mitt liv och mig än vad jag trodde och jag tror han ville också visa mig att om jag kommer fortsätta på smama väg neråt kommer jag bara bli tommare och mer förkrossad, och att jag har något som kallas för "God-hole". Jag tror att alla människor har det. Jag kände igen mig i det ena och det andra. Jag har aldrig blivit berusad av vin, roat mig som andra på festerna jag varit på och jag har inte legat med killar, men även jag har jagat efter vinden på mitt egna sätt. Alla gör vi det. Man försöker fånga något som man inte kan. Eftersom allt är varaktigt kan det heller inte ge oss ro och äkta lycka. Vårt värde och lycka och liv beror inte på våra ägodelar. Man kan vara fattig och svälta men vara gladare än någon som är rik. Det bästa är att man behöver inte vara någon särskild för att leva livet fullt ut. Man kan vara fylld och tillfreds utan all jagande efter vinden. Jag tror nämligen att man kan fånga upp livet om man har Gud, för att med honom i ditt hål kommer du inte känna att saker är förgäves hela tiden. Kärleken är nyckeln.
 
Jag tror på att allt man gör i kärlek kommer räknas för evigt. Det kommer bli ihågkommet. Om ens namn står i livets bok, tack vare Jesus, kommer man bli ihågkommen. Man behöver inte gå till tomma intet. Vi har en kropp, ett hem, som kommer förgå men vår själ och ande kommer existera i evighet.
 
Låter det kanske bekant?
 
Flyleaf - Break your knees


Kommentarer
Postat av: Jennisbeauty

Så vackert inlägg och intressant! :)

Skulle förresten vara superkul om du vill vara med i min tävling om att vinna 300:- att shoppa för hos Softskin.se! De har ekologiskt smink, hårprodukter, hudvårdsprodukter och allt möjligt härligt att välja bland. Förlåt om du inte gillar att jag länkar, vill bara tipsa! <3 Kramar. http://jennisbeauty.blogg.se/2014/september/tavling-presentkort-softskinse.html

2014-09-27 @ 13:43:26
URL: http://www.jennisbeauty.blogg.se
Postat av: Pauline

så fint!!

2014-09-27 @ 14:15:23
URL: http://lillafrokenhurtig.se
Postat av: Moa Persson

så intressant..man börjar verkligen fundera kring det du säger, speciellt "Jag tror på att allt man gör i kärlek kommer räknas för evigt. Det kommer bli ihågkommet."

2014-09-27 @ 15:24:50
URL: http://photomp.blogg.se/
Postat av: Petra

sv tack min dag har varit helt toppen

2014-09-27 @ 15:56:49
URL: http://brunetpetra.blogg.se
Postat av: Boel

Underbara bilder :D

2014-09-27 @ 15:59:02
URL: http://boelish.blogg.se
Postat av: Emelie

Så fint inlägg!

2014-09-27 @ 16:29:26
URL: http://ewelies.blogg.se
Postat av: Sara - mamma till Nova&levin

Hehe, okej! Jag har plockat mer idag! ;)

2014-09-27 @ 16:54:11
URL: http://frokenkalmar.blogg.se
Postat av: A D E L I N A

sv: ja verkligen! :)

2014-09-27 @ 16:55:18
URL: http://nattstad.se/adelina
Postat av: Cornelia

Fint inlägg :)

2014-09-27 @ 17:07:27
URL: http://neliiaah.blogg.se
Postat av: KassandraPalma

så fint!

2014-09-27 @ 19:00:42
URL: http://kasssandra.blogg.se
Postat av: Saga

Fint du skriver! Intressant att läsa!

2014-09-27 @ 19:12:15
URL: http://sagaranch.blogg.se
Postat av: || henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||

Predikaren och Ordspråksboken är helt klart läsvärda!

2014-09-27 @ 20:31:03
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Ida Lindborg ♡

så fint du skriver!:D

2014-09-27 @ 22:25:28
URL: http://photobylove.se/
Postat av: fashion

Fina bilder! :)

2014-09-28 @ 01:11:45
URL: http://nattstad.se/fashioninspiration
Postat av: mamma mindy

Rosor är så fina blommor---Ha en fin söndag.kram

2014-09-28 @ 11:30:21
URL: http://www.blondis81.blogg.se
Postat av: ellenlundis

Väldigt intressant inlägg Liene. Jag har aldrig varit med om det. För jag är uppvuxen i ett kristet familj. :)

2014-09-28 @ 13:02:22
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: Emilia

Så bra inlägg! Jag har alltid tyckt om Ordspråksboken då den stämmer in så mycket i mitt eget liv. Och varje gång jag läser något sånt här som ditt inlägg handlar om eller ifall jag ser hur världen roar sig så tackar jag Gud för att jag inte är en del av det. Jag tackar honom för att jag fått lära känna honom och inte strävar efter allt förgängligt som finns i världen. Ett bra inlägg som behövs berättas och som jag tror många känner igen sig i!

sv. Det är verkligen skönt att ha Jesus i sitt liv ^^

Det är hemskt att det lurar så många människor. Jag har börjat se framgångsteologin som en smällkaramell - lovar mycket men efterlämnar stor besvikelse.

Ja det tror jag med :) Vad det än är för jobb.

Filmen är bra! Hade dock lite för stora förväntningar på den men den är bra :)

2014-09-28 @ 16:51:17
URL: http://dailyloved.blogg.se
Postat av: Anders

Jag tycker om din tanke att det som är gjort i kärlek kommer att bestå. Du har också helt rätt i att rikedom inte ger lycka. Det verkar som att rikedom och överflöd lätt får oss att glömma bort de behövande. Den som är fattig kan vara rikare på kärlek och empati än många som är rika. Men fattigdom och nöd kan ändå vara skrämmande, eftersom vi kanske inte vet hur vi skulle klara av dem.

Svar: Jag tror verkligen på det :)
Stämmer det du säger. Så tänkte jag med, så det är kul att inlägget nådde dig.
Det skulle nog vara svårare än vad man tror.
Liene Svärd

2014-09-28 @ 17:42:37
Postat av: MY VESTLUND '

åhh så fina blommor!

2014-10-05 @ 14:40:37
URL: http://WWW.MYVESTLUND.SE

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

liene.blogg.se
RSS 2.0