Humosexualitet

En läsare ville veta min åsikt om humosexualitet. Det är faktiskt ett ämne som jag länge funderat skriva om. Men nu känns det som att Gud själv har gett mig en knuff. Det känns som att det är dags att skriva om det. Dessutom skrev jag med en vän på facebook om ämnet och hon tyckte att jag skulle lägga upp på bloggen det som jag skrev.
 
Ett vanligt argumentet för humosexualitet idag är "det är också kärlek", men av mina egna erfarenheter vet jag att det finns olika kärlek.
 
Här är det jag skrev i diskussionen med en vän på facebook:
Den sista meningen kanske är lite rörig, men det jag ville få ut är att vi är skapade för att vara kvinna och man och inte kvinna och kvinna eller man och man. Jag kan ge ett exempel/liknelse. Om vi har två pusselbitar och de bägge är identiska kan de inte läggas ihop men om de är olika kan de läggas ihop.
Bara för att man är humosexuell är man inte mindre värd, precis som en pusselbit inte är mindre värd än en annan bit. Jag tycker det är fel om humosexuella inte får samma yrken och samma lön som alla andra människor och blir felbehandlade av sina chefer. Då är det redan respektlöst. Bara för att man är humosexuell betyder inte att man är oälskad av Gud. Det är inte ens min egen etik och moral för det står i Bibeln att Gud är barmhärtig både mot hedningar och de troende - han låter solen gå upp för båda dessa.
Jag kan ge ett exempel för bilden ovan. En kvinna har en man som är alkoholist. Hon älskar sin man men hatar alkoholen för att den förändrar honom. Vad alkoholoen gör mot hennes man är bara ont. Hon vill att han ska bli sig själv igen och att han ska få ett bättre liv än så.

För ett tag sen såg jag den här kommentaren på youtube. Det här skrev en person som själv varit humosexuall en gång.

liene.blogg.se




RSS 2.0