"Följ mig"

Varför är det så svårt att bara lämna allt man håller på med och följa Jesus?
 
Man kanske skulle säga att om Jesus kom fram till dig på samma sätt som i bibeln skulle du direkt följa med men gör han det idag så tvekar eller vägrar man. Idag vet vi mycket om Jesus och längtar tillbaka till tiden då han vandrade på jorden men vi sätter inte foten utanför vår comfortzone, men när de första lärjungarna kallades visste de inte ens vem den här Jesus är och de följde.
 
När Jesus vandrade utmed Galileiska sjön, fick han se två bröder, Simon som kallas Petrus och hans bror Andreas, kasta ut nät i sjön. De var fiskare. Han sade till dem: "Följ mig, så skall jag göra er till människofiskare." Genast lämnade de näten och följde honom. Han gick vidare och fick då se två andra bröder, Jakob, Sebedeus son, och hans bror Johannes, där de satt i båten tillsammans med sin far Sebedeus och gjorde i ordning sina nät. Han kallade på dem, och genast lämnade de båten och sin far och följde honom. - Matteusevangeliet 4:19
 
Jag skriver det här inlägget som tankeställare, och inte minst för mig själv.


Kommentarer
Postat av: emelie andersson

sv: ja men gör det :) nejdå, jag ser inte det som att du härma mig :) jag tycker bara att det är roligt och framförallt intressant att läsa :D

2014-09-01 @ 22:48:40
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: || henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||

Utan att vara för angelägen, men jag tror att materialismen är dagens största fiende till att verkligen våga leva livet. Oavsett om det handlar om att vara troende, eller följa någon annan övertygelse.

Folk är inte så glada för att ge upp bekvämligheten.

2014-09-02 @ 00:02:36
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Tessie

sv; ja riktigt underbart!!

2014-09-02 @ 00:07:41
URL: http://ragdollie.blogg.se
Postat av: Julia Müller-Sandvik

sv: vad bra, heja dig :) <33

2014-09-02 @ 07:52:27
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Postat av: NATHALIE - Fashionblog

Hoppas du får en kanonbra dag :) kram

2014-09-02 @ 08:46:53
URL: http://nathalie.vionno.net
Postat av: Lilly

Jättebra skrivit! Idagens läge hade jag inte tvekat med att följa honom kan jag säga dig

2014-09-02 @ 11:39:23
URL: http://babydollsugardust.blogg.se/
Postat av: Emilia

Jag kan bli så frustrerad på min comfortzone ibland! och sur på mig själv haha x) Men man får inte ge upp!

sv. Ja vi kommer alltid upp med något nytt att prata om vilket leder till fler kommentarer. Jag försökte svara på alla dina (som ibland kunde vara 6 st) i en enda kommentar men jag var rädd att du skulle missuppfatta mig på något sätt så jag slutade med det. Men kanske något vi ska göra ialf? :)

Ja usch ja, den här världen är så frustrerande med att man jämt ska bära mask! Det är så dåligt! Så jag tycker det är bra varje gång någon är ärlig och säger att "Nej. Jag mår faktiskt inte bra.".

Ja vi får väl göra det. Till helgen kommer jag sitta och gå igenom alla partierna men jag känner att det lutar mot alliansen ialf. Är inte så insatt men jag tycker de verka rätt bra ändå. Ja man vill ju alltid påverka när man ändå kan :)

Jodå det gör det nog jag får kompromissa lite bara ^^ Tack själv! Känns att ha någon mer som ber ^^ Japp, både för dig och mig och på hans sätt och tid.

2014-09-02 @ 12:42:08
URL: http://dailyloved.blogg.se
Postat av: ellenlundis

Jätte bra skriver! :)
Ibland så vill jag åka in till Bibelns tid, och träffa Jesus, i nära håll. (precis som mina seriefigurer gör,, att träffa kända bibliska personer.)

2014-09-02 @ 16:09:29
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: || henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||

Sv: Det är faktiskt många som uppmanar till självupppoffring på olika sätt - men att det är pengar som egentligen styr människor syns ändå.

Det är bara att kolla på alla magnifika byggnader som ska symbolisera makt och rikedom.

Inom "hjälporganisationer" är det precis samma sak. Folk i toppen tar ut helt sjuka belopp för sina "insatser" i ledarposition, samtidigt skänker kanske fattiga människor pengar till dessa organisationer för att hjälpa andra fattiga.

Så bara för att det sägs och uppmanas till självuppoffring betyder faktiskt inte att det verkligen är så när det kommer till krita.

2014-09-03 @ 05:31:15
URL: http://www.henrikolsson.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

liene.blogg.se




RSS 2.0