Kärleken är störst

Jag hade mitt första besök på en skola. Jag gick i 3:an eller 4:an då. Dem hade en historielektion där dem pratade om nunnorna och klostren på medeltiden. Läraren frågade då alla eleverna vad skulle vara värst: att inte äga någonting eller att inte kunna gifta sig. Nunnorna på den tiden fick varken äga någonting eller gifta sig. En efter en svarade att det första skulle vara värst. Bara jag svarade det andra. Att inte kunna äga något kan vara ganska tråkigt men att inte få kunna vara med den person man älskar mest i hela världen var otänkbart för mig.
 
Bibeln säger att kärlek är något mycket större än ägodelar, och att man kan offra allt för kärlekens skull.
 
...Om någon ville ge alla rikedomar i sitt hus för kärleken, skulle han ändå bli försmådd. - Höga visan 8:7
 
Vi kanske skulle inte alltid ge bort alla våra ägodelar för kärlekens skull, men det finns någon som älskar oss så mycket och det är Jesus. Han älskar precis alla människor så mycket att han lämnade sin faders hus, det vill säga han lämnade himlen där han hade allt - där han hade sin härlighet, och för en kort tid var han gjord ringare än änglarna. Han behövde inte komma hit till världen och bli en människa. Gud blev en människa för att utstå allt som vi går igenom. Han bar all smärta, sjukdom, synd och sorg på sig själv. Bara för att han vill vara med oss. Han kunde bli den allra ringaste bara för vår skull. Han kom för att tjäna oss. Gud kom för att tjäna oss, fattar ni?
 
Så om vi förstår det, att Jesus älskar så mycket, hur borde vi besvara det? Jo, det finns exemplar på det i bibeln där en publikan som var rik tog emot Jesus med glädje och gav bort hälften av vad han ägde till fattiga osv.
 
Sackeus skyndade sig ner och tog emot honom med glädje. Alla som såg det mumlade förargat: "Han har tagit in hos en syndare." Men Sackeus stod där och sade till Herren: "Herre, hälften av det jag äger ger jag åt de fattiga, och om jag har bedragit någon, ger jag honom fyrdubbelt tillbaka." Jesus sade till honom: "I dag har frälsning kommit till denna familj, eftersom också han är en Abrahams son. - Lukasevangeliet 19:6-8
 
Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker. En man finner den och gömmer den, och i sin glädje går han och säljer allt vad han äger och köper den åkern. Himmelriket är också likt en köpman som söker efter vackra pärlor. Och när han har funnit en mycket dyrbar pärla, går han och säljer allt vad han äger och köper den. - Matteusevangeliet 13:44-46
 

Sådan kärlek är värd att dö för! Därför finns så många martyrer tror jag. Därför finns det kristna som delar med sig av vad de äger till andra för deras ägodelar betyder ingenting när dem vet att det väntar något mycket mer på dem när de kommer till himlen. Därför finns det missionärer som lägger ner hela sitt liv för att sprida evangeliet. När man har kärleken behöver man inget annat. Om man har alla världens rikedomar men saknar kärleken, har man ingenting. Alla uppskattar inte det, du kan bli ringaktad, men Gud ser när du lägger ner något för hans skull. Du kanske lägger ner tid för extra tid med honom dagligen.


Kommentarer
Postat av: Mia

Jo min vecka har också varit bra :) Det har varit rätt lugnt på jobbet, gymmandet har gått riktigt bra och nu är det ju helg. Så en riktigt bra vecka :)

2014-08-23 @ 17:26:37
URL: http://miizing.blogg.se
Postat av: Tessie

Sv; ja det är alltid kul att få vinna nått man behöver. Dom är super sköna och underbara att jobba med också!!

2014-08-23 @ 18:30:28
URL: http://ragdollie.blogg.se
Postat av: NICOLE

:)
SV: Idag har vi fixat med vår tvbänk, sen obligatorisk helgstacos och nu fruktsallad! :)

Det lät väldigt bra det, hoppas ni har det bra då! :)

2014-08-23 @ 18:33:04
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Emma Berglund

Svar; Visst var det! Gillar de verkligen :)

2014-08-23 @ 19:00:13
URL: http://emmaberglunds.se
Postat av: Cajsa Lindahl

ja, jag är så glad över det!

2014-08-23 @ 19:29:20
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: ellenlundis

Otroligt fint skrivet Liene! :)

2014-08-23 @ 19:37:06
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: Petra

sv ja skönt att ha en produkt som känns bra :)

2014-08-23 @ 20:10:34
URL: http://brunetpetra.blogg.se
Postat av: fashion

Fin tekning! :)

2014-08-23 @ 20:14:29
URL: http://nattstad.se/fashioninspiration
Postat av: mot plus

love love :) ha en fin kväll!

2014-08-23 @ 20:48:12
URL: http://motplus.se/
Postat av: Emelie

Vilket fint inlägg!

2014-08-23 @ 22:44:58
URL: http://ewelies.blogg.se
Postat av: Anders

Så sant.

2014-08-24 @ 08:34:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

liene.blogg.se




RSS 2.0