Memmories and lessons

Jag minns när jag gick i lågstadiet i skolan och sökte uppmärksamhet av de populära tjejerna och ville vara som dom.
Jag minns en annan gång när jag för första gången var en i tjejgänget. Jag brukade nästan alltid gå runt ensam så det kändes som en stor ära att tillhöra tjejgänget. Fast jag var ett år äldre än dom såg jag upp till dom och försökte passa in hos dom. Att gå arm i arm med dom kändes som att skryta.
 
När jag ser tillbaka på mig själv ser jag hur beroende jag var av att passa in, att höra till de andra och att vara som dom, annars hade jag dålig självkänsla. Det var ändå något jag själv valde, eller kanske beror det på min personlighet.
 
Konstigt nog vände allt det. Jag valde att vara ensam, tog avstånd från all falskhet. Jag valde att vara individen, den som sticker ut. Jag valde att vara konstig och annorlunda.
 
Vad lärde jag mig? Att det finns ingen person som du behöver se upp till, att det inte finns något fel med att vara den utstötta och att det inte finns något fel med att vara annorlunda och kallas för konstig av andra.
 
Jag tänker också på att de tjejerna jag såg upp till kanske inte ens var medvetet populära. Det kanske var bara mina egna ögon som valde se det.
 
Idag kan jag faktiskt småfnissa över det.
 
Jag hoppas denna text ger er något gott.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Är sängliggande periodvis, fruktansvärda spänningar i nacken. Som resulterar till smärta, jätte ont i skallen o käkarna. Testat allt jag kan komma på dom senaste 15 åren. Sjukgymnastik, akupunktur, bettskena, samtal, yoga osv. Men nu ger jag upp, bokat tid på en salong jag är stammis på för att spruta in botox i käkmusklerna. Hört massa om det och hoppas att det funkar på mig. Fy vad negativ denna komentaren blev. Allt bra med dig? Några roliga planer för sommaren? Resa? Jag är tyvärr studerande och har en valp, så det blir ingen resa för mig i år. Så hoppas på en bra svensk sommar med sol o värme :)

2013-04-26 @ 15:28:56
URL: http://mylifeismyeverything.blogg.se
Postat av: Evelina

Spännande och intressant inlägg :) Känner igen mig liiitegrann!

2013-04-26 @ 15:41:47
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Emma

Oj känner igen mig precis i det du skrev! Fast för mig var det på mellanstadiet, allt man ville var att bli bekräftad av det där tjejgänget men sen i 7an orkade jag inte så precis som du tog jag avstånd och valde att hellre stå ensam än mitt i all falskhet.

Det var en jobbigt period men jag är glad att jag gick igenom den ändå, har lärt mig mycket och har blivit stark av det :)
Kul att veta att man inte är ensam :) kram

2013-04-26 @ 18:45:56
URL: http://eeemmahansson.devote.se
Postat av: Elin Sandelin

fina bilder!

2013-04-27 @ 12:47:19
URL: http://eelinmarlenesandelin.blogg.se
Postat av: IDA - Beautysecrets by me ♥

sv. Ja det var mysigt :D

2013-04-27 @ 20:22:09
URL: http://idasbeauty.se
Postat av: J O Y ▲

Så bra inlägg!
Jag var själv väldigt osäker och gjorde i princip vad som helst för att passa in hos det coola tjejgänget, dock gjorde jag som dig och valde att vara ensam och stack ut.

sv: Åh visst är det!

2013-04-27 @ 21:39:26
URL: http://joysilver.blogg.se
Postat av: Emmy

Förstår vad du menar, har längtat för att få vara en av de populära men nu trivs jag med att bara ha mina närmsta vänner att umgås med. Mår bra som det är liksom :)

sv;
Jaaa verkligen :s Tycker iaf inte det är speciellt kul, har inte kanonkondis men den är väl okej... Försöker träna upp den för tillfället ^^

2013-04-27 @ 22:20:27
URL: http://eeemmylam.blogg.se
Postat av: Mathilde

SV: gör det, en jätte go blogg. =D

2013-04-28 @ 01:41:52
URL: http://carmenmathilde.blogg.se
Postat av: Angelica

Ha en fortsatt trevlig helg. Kram på dig.

2013-04-28 @ 13:02:02
URL: http://mylifeismyeverything.blogg.se
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Ja, det är allt för lätt att fastna i sånt, men skönt att du kom till insikt! :)

2013-04-28 @ 17:08:02
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Linda

Känner mig lite igen i texten!

2013-04-29 @ 12:47:43
URL: http://thepainoflove.devote.se
Postat av: Victoria Dávid♥

Åh du är så vacker! :)
Sjukt fin blogg du har , kramis <3

2013-04-29 @ 17:49:14
URL: http://victoriashakur.blogg.se/
Postat av: Johan

Tror det är vääldigt vanligt bland såväl barn som tonåringar. Man vill passa in i det sociala pussel som hela tiden pågår runtomkring en. Det finns inget värre för många än att vara annorlunda och skilja sig från mängden under högstadietiden, då man vill vara som alla andra, mer än allt på jorden. Varför tror du att du vände så tvärt och valde det som du tidigare inte alls ville befatta dig med, att sticka ut och vara annorlunda? Var vände det och varför?

SV: Jag ser inte acceptansen av sin funktionsnedsättning som en "andra sida". Att acceptera sin funktionsnedsättning ser jag som ett steg på den väg man förr eller senare måste gå för att kunna leva fullt ut och acceptera sig själv för den man är, att inte förneka sin funktionsnedsättning, utan att istället ta den till sig och lära sig leva utifrån sina behov och möjligheter. För, man klarar det man vill klara, men ibland sätter kroppen stopp för det. Ibland fysiskt, ibland p.g.a. synen e.d. men accepterar man det och vidtar de åtgärder som krävs, då kan man klara av det man nu vill företa sig ändå. För allt går, bara man har tillräckligt med vilja och motivation. :)

Du har en väldigt intressant syn på det där. Skiljker sig en del från hur jag ser på det, men det är helt okej.
Får jag fråga vad du har för sjukdom?

2013-04-29 @ 18:26:02
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: JOSEFINE ANDERSSON

Sjukt bra skrivet! Faktiskt! Tycker jag :)
Och jag håller med dig. På lågstadiet var jag världens mupp, på högstadiet vart jag världens fjortis och nu är jag bara jag. Håller fast vid mina bästa vänner, ser ingen anledning till att söka status och stör mig på folk som tror att de är något. Är oxå en sådan som drar sig undan, tillexempelt i min klass, känner inte att jag hör hemma med någon där, även att de försöker få med en så är jag hällre ensam än med de, för vi hör inte ihop!

sv: Hihi men eller huur haha :D

2013-04-30 @ 08:04:54
URL: http://josefineandersson.se
Postat av: Beatrice Jakobsson Fotograf

Bra text och fina bilder! :)

Trevlig Valborg!

2013-04-30 @ 10:52:37
URL: http://beattriicee.blogg.se
Postat av: anniepiie

Du är verkligen duktig på att skriva!! :D De flesta vill nog passa in för att inte bli utanför... Under lågstadiet var jag den populära, kan jag tydligt se nu i efterhand utan att vara medveten om det då, eller lite såklart. Man kunde ju styra och ställa lite som man ville och var kompis med killen i klassen som alla ville ha typ... Sen i högstadiet förändrades allt!!! Jag blev den som inte började dricka i tidig ålder och avstog en del som var tufft, är idag glad att jag är den jag är och inte har jag några bekymmer heller för den delen! ;) hehe Hoppas du har en bra 1 maj!! :) Kramis

2013-05-01 @ 19:33:28
URL: http://anniepiie.blogg.se
Postat av: kaffehörnan

Ja de var de verkligen
Vad fina bilder på dig, jag mår bra, hoppas du med mår bra

2013-05-06 @ 16:20:21
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Fanny ✞

Fina bilder :)
SV: Åh tack! Ja dom är supergoda, eller ja iallafall lemon pie och srawberry icecream ;)

2013-05-08 @ 18:16:22
URL: http://sskyttefanny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

liene.blogg.se




RSS 2.0